среда, 10 декабря 2014 г.

СВОЇ ПРАВА ТИ ДОБРЕ ЗНАЙ, ЇХ ВИВЧАЙ І ПАМ'ЯТАЙ

Сьогодні день захисту прав людини. 
Права людини починаються з прав дитини. Це підтверджено Конвенцією з прав дитини. 
Ще у 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала всім державам і зацікавленим організаціям відзначати 10 грудня кожного року як день прав людини, на честь ухвалення Асамблеєю ООН загальної декларації прав людини в 1948 році.
Декларація прав людини проголошує права ососбистості, цивільні та політичні права і свободи усіх перед законом та право кожного  на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інших прав.
На даний час нашим головним завданням стоїть захист прав людини та дотримання з боку держави тих прав, які зазначено у національному законодавстві та міжнародно-правових актах, ратифікованих Україною

Кожна людина, а ососбливо ДИТИНА  МАЄ ПРАВО:
  • на  вільне СПІЛКУВАННЯ  іншими людьми, вступати до асоціацій, об'єднань або створювати їх;
  • на ІНФОРМАЦІЮ. Держава повинна  забезпечити доступ дітей до інформації. Заохочується розповсюдження засобами масововї інформації матеріалів, що стосуються соціальних, культурних питань розвитку дитинства:
  • на особливу ТУРБОТУ ДІТЯМ-ІНВАЛІДАМ. Такі діти мають право на ососбливе піклування та умови життя, які забезпечують гідність та участь у житті суспільства;
  •  на ЛЮБОВ І ПІКЛУВАННЯ батьків, родичів, громади та держави. Інтереси дітей є першочерговими.
  • Всі діти є РІВНІ У ПРАВАХ, не залежно від походження, кольору шкіри, національності, мови , є рівні у своїх правах.
  •  на ПОВНОЦІННЕ ХАРЧУВАННЯ. Кожна дитина має право на рівень життя, необхідний для її фізичного, розумового, духовного розвитку. Батьки несуть відповідальність за забезпечення необхідного рівня життя дитини. Держава ж створює відповідні умови для реалізації цієї відповідальності.
  •  на ОСВІТУ. І обов'язок держави забезпечити доступну для кожної дитини безкоштовну початкову освіту та заохотити її до отримання середньої освіти. 
  •  на ВІДПОЧИНОК та довілля. А також участь у культурному та творчому житті.
  • НА МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ за найвищими стандартами, які реально може забезпечити держава. Жодна дитина не може бути позбавлена доступу до ефективної охорони здоров'я.
  • на ЗАХИСТ у тих випадках, коли  вона примусово залучається до роботи.  Це така робота, яка несе загрозу її здоров'ю. Держава встановлює вік для прийому на роботу і визначає вимоги до умов праці неповнолвтніх.
  • Жодна дитна НЕ МОЖЕ БУТИ СКРИВДЖЕНА Й ЗНЕВАЖЕНА. Дитина не може бути піддана тортурам, жорстокому поводженню, покаранню та незаконному арешту. У випадках. коли дитина все ж постраждала, держава забезпечує необхідну соціальну реабілітацію та лікування.
Життя людини - найвища цінність! Воно неповторне, бо кожен є унікальною ососбистістю. Ми повинні знати та виконувати свої права та обов'язки, а найголовніше поважати права і свободи інших людей. І пам'ятай святі слова, які написав у своєму вірші Василь Симоненко
Ти знаєш, що ти людина?
Ти занєш проце чи ні?
Усмішка твоя єдина, 
Мука твоя - єдина,
Очі твої - одні.
Більше тебе не буде,
Завтра на цій землі
Інші ходитимуть люди,
Інші кохатимуть люди -
Добрі, ласкаві й злі.
Сьогодні усе для тебе -
Озера, гаї, степи.
І жити спішити треба,
Кохати спішити треба -
Гляди ж не проспи!
Бо ти на землі  - людина,
І хочеш того чи ні -
Усмішка твоя - єдина,
Мука твоя - єдина,
Очі твої - одні.

Поводься з іншими так, якби ти хотів, щоб люди пововдились з тобою І тоді все беде добре.










Комментариев нет:

Отправить комментарий