понедельник, 10 ноября 2014 г.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МОЛОДІ
Свято відмічається  на честь заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді. Це відбулось на  Всесвітній конференції молоді, що проходила ще в 1945 році в Лондоні. Її проведення ініціювала Всесвітня рада молоді, створена для участі в боротьбі з нацизмом. На ній були присутні представники 63 країн. На цю конференцію прибули, майже, 30 мільйонів молодих людей, більше 63 національнеостей.
В 1947 році в Празі та Чехії проходив Всесвітній фестиваль молоді та студентів.
З тих пір міжнародне об'єднання молодіжних організацій стало центром міжнародного демократичного молодіжного руху, який об'єднує молодь усього світу, не дивлячись на політичні і релігійні погляди, расову та національну належність.
Сьогодні свято відзначають активісти руху, які займаються питанням миру на планеті, захисту прав молоді, незалежності націй, боротьби з расизмом та захистом здоров'я молодого покоління.
На сьогоднішній день погляди молоді досить незрілі, молоді люди соціально й політично пасивні. Одна третина молоді взагалі не слухає новин. Сам собою напрошується висновик: при палкому бажанні з такого молодого покоління можна зробити все що завгодно, нав'язати будь-яку віру, будь-які погляди чи щось інше.
Як бачимо, потрібно добре попрацювати, щоб перетворити молодь на свідому, самостійну, цілеспрямовану масу. Адже кожен - індивідуальність, здатна вкупі з іншими поколіннями робити все, аби її життя та життя країни поліпшилося.
І хоч за осатнні роки молодь стала більш свідомо розмірковувати, стала тверезішою у своїх оцінках, більше цікавиться політикою, прагне гідної освіти та власного самовдосконалення, самореалізації та всебічного добробуту, але ще чимало проблем стоїть на цьому шляху.
різні молодіжні організації  і є тим засобом, що мусять докорінно змінити ситуацію. Потрібно інтенсивно шукати шляхи подолання проблем шляхом розповсюдження відповідної інформації та заохочення молоді і старше покоління до співпраці та взаємопорозуміння.
А така солідарність між поколіннями означатиме, що проблеми необхідно вирішувати спільно. Важливо використовувати талант і мудрість усіх людей і будувати суспільство для людей будь-якого віку.
З нагоди свята бажаю усім молодим людям і тим хто молодий душею, творчої енергії, незалежних думок та сил, щоб втілити в життя все до чого ви прагнете.

Комментариев нет:

Отправить комментарий