суббота, 27 июня 2015 г.

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незалежним розповсюдженням

26 ЧЕРВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ
 БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОВЖИВАННЯМ
 НАРКОТИКАМИ ТА ЇХ
 НЕЗАКОННИМ РОЗПОВСЮДЖЕННЯМ
     Наркотичні речовини надзвичайно важливі в медицині, під час операцій та інших медичних заходах. Наркоманія - це постійне вживання наркотиків, поступово в усе більших дозах. Останнім часом наркотичні речовини все частіше використовуються не за призначенням, а з метою отримання миттєвового  штучного задоволення. Важко підрахувати, скільки людських життів забрало це неприроднєе прагнення. наркотики виснажують, руйнують психіку та здоров'я  роблять залежною, слабкою, рідко наркоман доживає навіть до сорока років - організм не витримує навантаження. до того ж уявіть собі страждання близьких наркомана, тих, хто змушений спостерігати, як кохана людина сама себе знищує шаленними темпами.

     За результатами досліджень Організації Об'єднаних націй та країна, більш як 7%  населення якої вживають наркотики, є приреченою. Така країна не має майбутнього. А це дуже загрозлива цифра, особливо якщо взяти до уваги граничну межу в 7%.
   Боротьба з незаконним розповсюдженням та споживанням наркотиків в усьму світі ведеться вже протягом кількох десятків років. А наркозалежних людей стає з кожним рокуом усе більше.
         Саме цього дня намагаються проводити всі найбільш значні агітаційно-пропагандистські заходи. А в Китаї, напрклад, цього дня намагаються виносити вироки наркоділкам, щоб зайвий раз звернути на це увагу суспільства. До речі, саме Китай є лідером  кайже в усьому, що стосується сфери наркотиків. І в плані стажу застосування наркотичних речовин у медицині, і за масовістю вже пережитої хвилі наркоманії, і за радикальністю вжитих проти наркоділків заходів. І саме Китаю належить рекорд зі знищення найбільшої партії наркотиків: у березні 1839 року поблизу Гуанчжоу було знищено 1188 тонн опіуму, який був контрабандним шляхом доставлений англійцями. Тоді ящики з "диявольським зіллям" засипали негашенивм вапном і заливали водою. Навряд чи колись цей рекорд було побито.










Комментариев нет:

Отправить комментарий