суббота, 21 марта 2015 г.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ

      21 березня - Всесвітній день Землі

     Земля - це чудова планета, на які ми живемо. Вона третя від Сонця та п'ята з найбільших планет Сонячної системи. Приблизні обриси та розміри Землі відомі вже понад дві тисячі років. Важко повірити, але ще в ІІІ столітті до нашої ери було досить точно розраховано радіус планети. Зробив це давньогрецький учений Ератосфен.
    



 Земля являє собою сферу, що складається з трьох шарів: літосфери (твердого шару), гідросфери (рідкого шару) та атмосфери (газововго шару). Життя на нашій планеті сконцентроване в межах стику цих трьох шарів. Ця зона разом з усіма жививми організмами називається біосферою. За межами біосфери живі істоти не можуть існувати, для цього вже необхідні системи штучного життєзабеспечення. Прикладом системи штучного життєзабезпечення, зокрема, може виступати космічний корабель.
      Земля - наша спільна затишна домівка. Вона багата на природні ресурси, має в цілому досить-таки сприятливий клімат. Учені показали що виявили життя тільки на нашій планеті, цілком можливо, що в Сонячній системі Земля - єдина планета, на якій існує життя.
     Всесвітній день Землі проголошений Генеральним секретарем ООн у березні 1971 року. відтоді він відзначається щороку в день весняного рівнодення. У цей день за традицією дзвонить Дзвін Миру.

Комментариев нет:

Отправить комментарий