пятница, 24 октября 2014 г.

  ОРГАНІЗАЦІЯ ОБ'ЄДНАНИХ НАЦІЙ
Організація Об'єднаних Націй - сама велика міжнародна організація, яка була створена з метою підтримки світу і міжнародної безпеки і розвитку співробітництва між державами, міжнародної співпраці в економічній, соціальній, культурній та інших сферах.
ООН була створена в 1945 році на конференції в Сан-Франціско. Назва була запропонована під час Другої Світової війни президентом США Франкліном Деланом Рузвельтом. Утворена  була 50 країнами 24 жовтня 1945 року. З тих пір 24 жовтня  в міжнародному календарі з'явилося свято День ООН.
Статутом ООН засновані 6 головних органів ООН: Генеральна Асамблея, Рада  Безпеки, Економічна і Соціальна Рада, Рада з опікунства, Міжнародний суд, Секретаріат.
Організація Об 'єднаних Націй є центром вирішення проблем, актуальних для всього людства. Діяльність ООН здійснюється спільними зусиллями понад 30-ти пов'язаних з нею організацій, що складають систему ООН. ООН та інші організації цієї системи працюють з метою забезпечення дотримання прав людини, охорони навколишнього середовища, боротьби з хворобами і скороченнями масштабів бідності.  Установи організації ООН розробляють норми та правила безпечного й ефективного повітряного сполучення та сприяють вдосконаленню телекомунікацій і захисту інтересів споживачів.  ООН є ініціатором міжнародних кампаній боротьби з обігом наркотиків і тероризмом.
Працюючи в усіх регіонах світу, ООН та її установи надають допомогу біженцям, здійснюють  програми розмінування, допомагають збільшити обсяги виробництва  продовольства та відіграють провідну роль у боротьбі зі СНІДом.
Україна, як незалежна держава також підписала 8 ключових міжнародних угод та конвенцій ООН по правам людини. 24 березня 2011року представники ООН та Уряду України підписали Рамкову програму партнерства Уряду України - ООН на 2012-2016 роки.
ООН турбується і про дітей. Конвенція ООН про права дитини гарантують наймолодшим:
- право висловлювати свою думку;
- право на вілне спілкуванняя;
\- право на свободу совісті, думки та релігії;
- право на отримання інформації;
- право на відпочинок і дозвілля;
- право на повноцінне харчування;
- право на отримання освіти;
- право на медичну допомогу;
- усі діти є рівні у правах, ніхто не повинен їх порушувати;
- жодна дитина не повинна бути примусово залучена до праці;
- жодна дитина не повинна бути об'єктом сексуальних домагань;
- жодна дитина не повинна бути скривджена і зневажена;
- кожна дитина має право на любов і спілкування;
- особлива турбота дітям-інвалідам;
- особлива турбота дітям-біженцям;
- особлива турбота дітям без сімей;
- особлива турбота дітям, що перебувають у конфлікті з законом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий