вторник, 28 октября 2014 г.

ВІЙНА ДАЛЕКА... АЛЕ ПАМ'ЯТЬ З НАМИ
Шановні ветерани! Нехай ця знаменна 70-та річниця від дня визволення України від німецько-фашистських загарбників принесе Вам глибоке усвідомлення нашої світлої вдячності за відвойований мир, за подароване нам життя. 
1944 року командування силами чотирьох Українських фронтів, що налічували понад 2,3 мільйона вояків, здійснило серію блискучих наступальних оперцій, остаточно визволивши територію України.Радянським військовим протистояла гітлерівська група армій "Південь" командувач - Е.Майнштейн, пізніше В.Модель), яка налічувала 1,8 мільйона. В цілому битва за визволення України тривала 11 місяців.
  Етапи визволення України
  •  січень-лютий 1944 р: Житомирсько-Бердичівська операція військами 1-го Українського фронту, Корсунь-Шевченківська операція силами 1-го й 2-го Українських фронтів; наступ на Рівненсько-Луцькому напрямку військами 1-го Українського фронту; нікопольсько-Криворізька оперція силами 3-го й 4-го Українських фронтів.
  • березень-травень 1944 р: Проскурівсько-Чернівецька операція силами 1-го Українського фронту; Умансько-Ботошанська операція силами 2-го Українського фронту; Одеська  операція військами 3-го Українського фронту за підтримки сил Чорноморського флоту; визволення Криму військами 4-го Українського фронту, Приморської армії та моряками Чорноморського флоту
  • .липень-жовтень 1944 р.: бої на Рава-Руському і Львівському напрямках; Львівсько-Сандомирська оперція, Яссько-Кишинівська оперція силами 2-го і 3-го Українських фронтів. 
Карпатсько-Ужгородська операція завершила визволення території України і бої перемістилися на територію Центральної та Південно-Східної Європи. 
За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько 3 мільйони радянських воїнів, понад 2 мільйони українців було вивезено для примусововї роботи до Німеччини під час окупації. Цілком або частково  було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишилися без даху над головою. Знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. Кількість загиблого цивільного населення України під час Другої світової війни підрахунку не піддається...
Воїни-українці зробили вагомий внесок у перемогу над Фашистською Німеччиною. Радянськими бойовими нагородами було відзначено 2,5 мільйона військових. Українцями  були маршали С.Тимошенко, Р.Малтиновський, А.Єрьоменко, П.Рибалко, С.Руденко, генерали В.Герасименко, П. Жмаченко, К. Москаленко, І.Кириченко та інші. Маршали й генерали-українці очочлювали більше половини з 15 фронтів, які діяли під час війни.
Ми пам'ятаємо та пишаємося героїзмом солдатів, партизанів, підпільників, всіх тих, хто на фронтах і в тилу важкою працею та ціною всого життя наближав Велику Перемогу. Наш обов'язок
 - зберегти пам'ять про їх подвиг, передати нашадкам шану героїзму наших дідів та прадідів. 
Велика жертовність нововго молодого покоління, яке на даний час знаходиться в зоні АТО вимагає від нас бути гідними цього високого подвигу і своїми помислами, прагненнями, справами зміцнювати мир і злагоду на українській землі.
Я онука ветерана Великої Вітчизняної війни Марченка Андрія Павловича. Мій дідусь пройшов війну від Севастополя до Берліна. Разом з російськими солдатами, пліч-о- пліч  боровся проти фашистської чуми, за мир на нашій землі. Чи думав він, що через роки його правнук, двадцятитрьохрічний Віталій Іщенко, в зоні АТО на сході України, захищатиме рідну землю від російських нападників. 
Ми не допустимо проявів фашизму на рідній землі.
Нехай на українській землі завжди панує мир, злагода і добробут!
Шановні вони, колишні і теперішні, здоров'я, достатку, довгих років щасливого та мирного життя!
СЛАВА ДОБЛЕСНИМ ВИЗВОЛИТЕЛЯМ УКРАЇНИ! СЛАВА УКРАЇНІ! МИ ПЕРЕМОЖЕМО! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий