суббота, 9 мая 2015 г.

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

   У серпні 1939 року керівництво СРСР підписало пакт про ненапад із Німеччиною, намагаючись відтягнути початок війни, передумови для початку якої вже на той момент склалися. У вересні 1939 року було підписано угоду про дружбу та кордон з Німеччиною та секретні протоколи. За змістом згадані протоколи жодним чином не були сумісні з нормами міжнародного права, вони підривали авторитет і престиж СРСР.
   Ніякі "запобіжні заходи" не змогли зупинити початок війни, Німеччина взялася безпосередньо до підготовки нападу на СРСР у 1940 році. 22 червня 1941 року фашистська німеччина здійснила підступний напад на СРСР. Уряд СРСР був не готовий до війни: занепад економіки, відсутність достатньої кількості кваліфікованіх військових, досить складна політична ситуація тощо. 
   Після дуже тривалої та виснажливої Великої Вітчизняної війни 8 травня 1945 року в німецькому місті Карлсхорсті представники німецького верховного командування підписали акт про безумовну капітуляцію Німеччини. 
   Отже, надзвичайно важливим етапом у житті нашої країни стала Велика Вітчизняна війна. Вона певним чином відображує зв'язок поколінь, визначає пріоритети нашого суспільства та держави, підносить велич народного духу, його вольнолюбну сутність, історичну  мудрість, здатність до самопожертви та небачену стійкість. 
   Узагалі перемога над фашистською Німеччиною 9 травня 1945 року - це одна з найвизначніших подій світової історії, національна та військова гордість нашого народу.  Ця епохальна подія світової цивілізації визначила подальший розвиток сучасного світу. Саме ця подія об'єднала народ перед обличчям спільної біди. На боротьбу з фашистськими загрбниками піднявся весь люд - і старі і малі, і чоловіки, і жінки. Весь народ сприйняв цю війну як справедливу, священну, всенародну.  Отже, ворогу не вдалося створити в нашій країні сировинного придатка, розколоти її за національним або якимось іншим принципом. Ворог був покараний справедливо. 
     У День Перемоги в багатьох церквах і храмах нашої країни здійснюється богослужіння за упокій загиблих у війні людей, за тих, хто віддав своє життя заради мирного майбутнього
наступних поколінь.

ВОНИ ЗАХИЩАЛИ БАТЬКІВЩИНУ

Комментариев нет:

Отправить комментарий