вторник, 19 мая 2015 г.

ДЕНЬ ЄВРОПИ

   У третю  суботу травня ми відзначили День Європи в Україні. В країнах Європейського Союзу відзначається 9 травня, а з 2003 року в третю суботу травня в Україні. Цей день символізує новий початок, мирну співпрацю між суверенними націями, що грунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права.  Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

   Європейський Союз - унікальне міждержавне, економічне та політичне обєднання 28 країн. Дев'ятнадцять країн мають єдину валюту - євро. З-поміж інституцій ЄС основними є Європейська комісія, Рада ЄС, Європейський центральний банк, Європейський суд аудиторів та Європейський парламент.
     На прапорі ЄС  - коло з 12 золотих зірок на блакитному тлі. Воно символізує єдність  та ідентичність народів Європи. Коло означає солідарність та гармонію, а зірки - абсолютну досконалість, і в жодному разі не кількість держав - членів Євросоюзу. Гімном Європи з 1972 року є "Ода радості" з Дев'ятої симфонії Бетховена.
    

Комментариев нет:

Отправить комментарий